Når din hud reagerer, så er der en grund til det – men det kan være svært at finde årsagen.

Jeg vil nu tage jer med på en lille ‘rejse’ og lære jer omkring hudens formål, hudtyper og hudtilstande, og hvorfor vores hud reagerer på forskellige faktorer.

Hudens allervigtigste og fineste opgave er at beskytte os, passe på vores celler og sørger for, at kun det nødvendige kan trænge ned til dem.

Den sørger også for at væsken i kroppen ikke fordamper, så vi blive dehydreret og den regulerer vores temperatur i kroppen, så vores organer har de bedste omgivelser.

Huden er samtidig vores største organ og bliver i løbet af årene udsat for mange forskellige elementer

Disse elementer kan være stråling fra solen, slag og stød, stress og forurening fra byliv og bilos og derfor er huden sat på en stor og evig opgave, og med årene vil cellerne blive mere trætte og langsomme.

Det betyder altså også, at hudens funktionsniveau mindskes og alderstegn bliver synlige. Det er derfor vigtigt, at vi hjælper huden det vi kan, med den rigtige hudplejerutine og SPF beskyttelse hele året rundt.

Når din hud reagerer

Hudtyper og hudtilstande, det er noget af det I hører os snakke meget om her på klinikken, for det er disse to ting der er afgørende for, hvilke hudplejeprodukter du skal bruge.

Vi er alle sammen forskellige og bare fordi din yndlingsblogger eller din bedste veninde bruger og elsker et bestemt produkt, så er det ikke nødvendigvis det produkt, som er bedst for dig og din hud.

Når du går på jagt i hudpleje junglen, så er du nødt til at vide hvilken hudtype og hvilken nuværende hudtilstand du har, for at finde de rigtige produkter.

Hudtype og hudtilstand er ikke det samme og jeg vil nu prøve at forklare jer forskellen på disse.

Hudtyper:

Normal, Klassisk kombineret, Fedtet, Tør, Sart

Din hudtype er du født med og denne er genetisk bestemt fra dine forældre. Den er konstant gennem hele livet og ændrer sig derfor ikke.

Når vi kigger på din hud, så er det faktorer som porestørrelse, fugtniveau og fedtniveau der afslører hudtypen.

Hudtilstande:

Dehydreret, Sensitiv, Atrofisk hud, Fejlbehandlet, Uren/Tilstopninger, Pigmentering

I modsætning til din hudtype, så kan din hudtilstand ændre sig og gør det mange gange gennem hele livet. Ændringerne skyldes forskellige påvirkninger, fx hudpleje, stress, hormonelt, medicin og miljøet. Du kan godt have flere hudtilstande på samme tid og disse bestemmes ud fra problematikker, spændstighed og fugtniveau i overfladen.

Alt i alt betyder det altså, at din hud kan skabe en reaktion af mange forskellige årsager, men den gør det aldrig uden en grund.

Vi vil snakke med dig om det og prøve at finde frem til en årsag, således at vi kan få balance i din hud igen med den korrekte hudplejerutine og behandlinger i klinikken.

Er du i tvivl eller bare gerne vil høre hvad vi kan gøre for dig og din hud, så book en tid til en hudanalyse, så lægger vi sammen en fremtidig plan for dig – din hud vil elske dig for det!