I denne artikel vil jeg afsløre de 8 største myter om din hud. Mange af disse myter er baseret på uvidenhed og misforståelser.

# Tandpasta kan få dine bumser til at forsvinde ?!

FALSK!  Tandpasta udtørre huden og kan skabe irritation og rødme, den kan ikke fjerne en bums. Tværtimod kan irritationen i huden øge betændelsestilstanden og forværre bumsen. Så hold dig fra tandpastaen og få dig derimod et spotprodukt, der er lavet til formålet.

# Du skal ikke bruge cremer hvis du har fedtet hud ?!

Falsk! Der findes tusindvis af forskellige cremer på markedet og ikke alle er lige gode til den fedtede hud, men det betyder ikke, at en fedtet hud ikke har brug for fugt og pleje.

Hvis du får den rigtige vejledning til netop din hud, findes der mange gode sera og cremer, der kan hjælpe dig med at stabilisere talgproduktionen i huden, som er den der producerer fedt. Hvis du ikke bruger en creme, vil din hudtilstand blive dehydreret – og det vil resultere i, at din hud begynder at producere endnu mere fedt.

Få derfor den rigtige vejledning, du og din hud vil elske forskellen!

# Skintonic udtørrer huden ?!

Falsk! Igen handler det om den rigtige vejledning og om at finde de korrekte produkter til netop din hud. For ja, nogle skintonics vil udtørre huden, fordi de er proppet med alkohol og får huden til at føles tør og stram. Men hold dig fra dem! Find derimod en skintonic der kan opretholde fugtniveauet i huden, men samtidig indeholder ingredienser, der arbejder på dine problematikker og dermed skaber de bedste resultater for dig.  

# Solcreme hører kun til om sommeren ?!

Falsk! Det er nok denne myte der er flest der stiller spørgsmålstegn ved og den vi snakker aller mest om – men det er også den vigtigste!

Solcreme og solfaktor skal bruges hele året rundt, selv når det er overskyet og gråt. Godt nok kan du mindske din solfaktor i vinterhalvåret, til faktor 15, da solen jo ikke står direkte ned på huden.

Solens stråler er skadelige for vores hud. Vi har alle prøvet at blive godt og grundigt solbrændt, og det kan mærkes at der er sket en skade i huden, AV!  Det er solens UV-B stråler der giver forbrændinger i huden. De stråler vi ikke kan se, det er solens UV-A stråler, som er de stråler der trænger dybt ned i huden, igennem skyer og glas, og direkte ned i huden. Disse stråler er dem vi skal passe ekstra meget på, og dem som kan skade os hele året rundt. Disse stråler er dem der giver os for tidlig ældning, rynker, pigmentforandringer og hudkræft. Så husk nu den kære solcreme, ALTID!

HUSK altid at tjekke om din solcreme både har UV-A og UV-B filter, for nogle solcremer indeholder kun UV-B beskyttelse, og så er du ikke dækket mod de skadelige stråler.

# En sart eller sensitiv hud tåler ikke exfoliering ?!

Falsk! Faktisk er det rigtig vigtigt at exfoliere eller bruge peeling på sin hud, selvom den er sensitiv. En sensitiv hud er ofte tør eller dehydreret i overfladen og det vil skabe endnu mere irritation i huden, end normalt. Derfor er det vigtigt at få fjernet de døde og tørre hudceller, som udskilles i huden øverste lag. Der findes forskellige slags exfoliering til forskellige hudtyper, og med den sensitive hud, skal du gå efter en peeling UDEN korn. Der findes både enzyme peeling og frugtsyre peeling, så spørg en professionel til råds om, hvad din hud har bedst af.

# Makeup ødelægger og tilstopper huden ?!

Falsk og sandt! Der findes et utal af forskellige makeup mærker og produkter, og det kræver at man holder tungen lige i munden, hvis man skal holde styr på dem alle. Nogle mærker er direkte dårlige for din hud, fordi de indeholder tilstoppende og udtørrende ingredienser, som fx mineralske olier. Dog findes der rigtig meget godt makeup på markedet, som både plejer og fugter din hud. Mineral makeup er noget at det bedste du kan påfører din hud, netop fordi den tilfører huden så mange gode og brugbare ingredienser. Spørg en der kan vejlede dig rigtigt, hvis du er i tvivl omkring ingredienserne.

OBS Mineralske olier og mineral makeup har intet med hinanden at gøre.

# Trykker du dine bumser, så giver det flere ?!

Sandt! Vi snakker meget med jer om, at i ikke skal trykke jeres bumser, fordi det kan forværre urenhederne. Når du har fået en bums, en pustel eller en pabel, så vil der være betændelse tilstede. Hvis du så forsøger at trykke denne bums, så kan du risikere at briste huden mere end nødvendigt, og dette vil skabe ar. Du kan også risikere at bumsen ikke springer i hudoverfladen, men i stedet springer den under huden, og derved deler sig til et større område og giver flere bumser.

# Du skal begynde med anti-age produkter, inden du får rynker ?!

Sandt! Det skal så lige siges, at det ikke er de stærkeste anti-age cremer du skal begynde med tidligt, men du skal begynde at forebygge aldring allerede i midten af 20’erne. Det vigtigste anti-age forebyggende produkt er solfaktor, som skal bruges hver dag. Solens stråler nedbryder vores collagene og elastine fibre i huden, som er dem der holder vores hud spændstig og frisk. Samtidig skal du bruge gode fugtgivende produkter, da huden begynder at blive mere doven og have sværere ved at opretholde det korrekte fugtniveau. Hvis du starter tidligt med produkter der forebygger ældning, så vil det hjælpe cellerne til at holde sig friske og oppe på dupperne i længere tid, og derved vil ældningen blive udsat og gå langsommere end ellers. HUSK, det er nemmere at forebygge end at reparere.

Dog skal du altid huske at tage hensyn til din hudtype og din hudtilstand når du vælger produkter, så du kan få de bedste resultater. Rådfør dig med en professionel.